آیا قصد شروع حرفه کابینتسازی را دارید؟ ابزارهای مورد نیاز نصب کابینت را میشناسید؟ امروزه کابینتسازی به دلیل تقاضای بالا در صنعت ساختوساز و طراحی داخلی، به یکی از سودآورترین حرفهها به حساب تبدیل شده است. با کسب تجربه و تخصص کافی در این حرفه، افراد معمولا میتوانند پس از مدتی، به درآمد قابل توجهی دست پیدا کنند.
کابینتسازی، مانند سایر حرفههای صنعتی، به ابزارآلات تخصصی نیاز دارد که وجود آنها برای انجام کارها ضروری است و بدون آنها پیشبرد هیچ مرحلهای ممکن نیست. انواع اره، دریل، میخکوب، ابزارهای اندازهگیری، انواع ابزارهای دستی و…نمونههایی از ابزارهای مورد نیاز هر کابینتکاری هستند.
همانطور که میدانید، در حرفه کابینتسازی، کیفیت ابزارآلات تاثیر مستقیمی بر کیفیت و سرعت کار دارد. بنابراین، آشنایی با ابزارهای باکیفیت، یکی از مراحل اساسی و ضروری این حرفه محسوب میشود.اگر قصد دارید با ابزارهای کابینتسازی، ابزارهای نصب و کاربرد هر یک از آنها آشنا شوید، حتما تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
فهرست مطالب
Toggleابزارهای دستی ضروری
کابینتسازان به طور معمول بسته به نوع پروژه به ابزارهای مختلفی نیاز دارند؛ اما برخی از ابزارهای دستی همیشه جزو تجهیزات اصلی آنها هستند. در ادامه به مهمترین و ضروریترین ابزارآلات دستی اشاره خواهیم کرد:
- متر، تراز و خطکش:
یکی از اصلیترین صفات بارز کابینتکاران، دقت بالای آنان است. معمولا کوچکترین خطا در کابینتسازی، خسارات زیادی را به بار میآورد. متر، تراز و خطکش برای اندازهگیری دقیق ابعاد و مشخص کردن نقاط اتصال، مورد استفاده قرار میگیرند.
- چکشهای دستی:
چکشهای دستی، پایه ثابت تمام کابینتکاریها هستند و معمولا جهت انجام کارهای ساده مثل نصب میخها و ضربه زدن در مراحل مونتاژ استفاده میشوند.
- گیرههای نگهدارنده:
گیرههای نگهدارنده در کابینتسازی نقش قابل توجهی دارند. با وجود این گیرهها چوب در جای خود ثابت میماند و به افزایش دقت در هنگام برش یا سوراخ کردن آن کمک میکند. از طرفی دیگر، با استفاده از گیره، خطر جابهجایی یا لغزش قطعات کاهش مییابد.
- انواع اره:
اره دستی و اره مویی دو ابزار مهم برای کابینتسازی هستند که امروزه به سبب اتلاف انرژی و وقت زیاد، جای خود را به ابزارهای برقی دادهاند. با این وجود، این ابزارها در مواقعی که نیاز به دقت و جزئیات بیشتر است، جهت برشهای کوچک و دقیق، استفاده میشوند. اره مویی معمولا برای انجام برشهای ظریف در سطحهای نازک کاربرد دارد. این ابزار علاوه بر کابینتسازی در هنر معرقکاری نیز کاربرد دارد.
ابزارهای برقی مورد نیاز
با پیشرفت فناوری در حوزه ابزارآلات، ابزارآلات برقی به تدریج جایگزین بیشتر ابزارآلات دستی شدهاند. با روی کار آمدن این نوع ابزارآلات، پروژهها معمولا با سرعت بالاتر، دقت بیشتر و خستگی کمتر انجام میشود. در حرفه کابینتسازی نیز، ابزارآلات برقی نقش مهمی را ایفا میکنند. در ادامه به مهمترین ابزارآلات برقی مورد نیاز اشاره خواهیم کرد:
- دریل شارژی:
دریلهای شارژی در کابینتسازی برای سوراخکاریهای دقیق و نصب پیچ و اتصالات استفاده میشوند. با وجود دریلهای شارژی، محدودیت در انتقال و حملونقل وجود ندارد و کابینتسازان میتوانند در هر جایی از کارگاه یا محل پروژه از آن استفاده کنند.
از طرفی دیگر، دریلهای شارژی به دلیل طراحی جمعوجور، به راحتی در مکانهای کوچک و محدود قابل استفاده هستند.
- پیچ گوشتی برقی:
پیچ گوشتیهای برقی، امکان نصب سریع و دقیق پیچها را فراهم میکنند. معمولا در پروژههای بزرگ و زمانبر، استفاده از پیچگوشتیهای برقی به جای دستی، میتواند کمک بزرگی به کابینتسازان کند. پیچگوشتیهای برقی به طور معمول قابلیت تنظیم سرعت و قدرت نیز دارند. این ویژگی به کاربر امکان میکند تا کنترل بیشتری به کار داشته باشد و از آسیبدیدگی احتمالی پیچ یا متریال جلوگیری کند.
- اره دیسکی و اره برقی:
اگر بخواهیم از بین ابزارآلات، یک ابزار را عصای دست کابینتسازان اعلام کنیم، قطعا آن “اره برقی” است. این ابزارها سرعت و قدرت موتور بالایی دارند و از خستگی افراطی کاربران جلوگیری میکنند. اره برقی را ممکن است با نام اره عمود بر نیز بشناسید که این ابزار بیشتر برای برشهای منحنی و اشکال پیچیده استفاده میشود. کابینتکاران برای انجام ظریفکاریها، از اره برقی استفاده میکنند.
“اره دیسکی” برای برشهای طولی و عرضی بسیار دقیق روی چوب یا MDF استفاده میشود. این ابزار برای ایجاد خطوط صاف و برشهای مستقیم مناسب هستند و امکان تنظیم عمق برش را برای کابینتسازان فراهم میکنند. به دلیل سرعت بالا، اره دیسکی معمولا در پروژههای حجیم و زمانبر به کار میرود.
کلام آخر
قطعا اولین گام برای پیشرفت و شروع شغل کابینتسازی خرید ابزارهای ضروری آن است. البته به این نکته توجه داشته باشید که هر ابزاری نمیتواند برای شما مناسب باشد! ابزارهای کابینتسازی باید با توجه به معیارهایی مانند کیفیت، دوام، قابلیت استفاده در پروژههای مختلف و راحتی در کار انتخاب شوند. همچنین، نباید از تطابق ابزارها با نیاز پروژههای شما، غافل شد. اگر قصد فعالیت در این حرفه را دارید، حتما سعی کنید قبل از شروع، نحوه صحیح کار کردن با دستگاهها را نیز یاد بگیرید.
در این مقاله سعی داشتیم مهمترین و ضروریترین ابزارآلات کابینتسازی و نصب آن را معرفی کنیم، امیدواریم نکات این مطلب برای شما عزیزان نیز مفید بوده باشد.