کارواش خانگی یا واتر جت دستگاهی هستند که آب را با فشار زیادی از نازل به سطوح مختلف میپاشند. به احتمال زیاد نمونه این دستگاهها را در کارواشها مشاهده کردید. آیا میدانستید نحوه کار با کارواش خانگی بسیار راحت است و پیچیدگی خاصی ندارد؟ با یادگیری طرز کار با کارواش خانگی میتوان آلودهترین محیطها و سطوح را در سریعترین زمان پاک کرد.
در بسیاری از مواقع افراد برای شستوشوی محوطههای مختلف از جمله حیاط، خودرو، نماهای ساختمان و… شروع به درست کردن ترکیب آب و مواد شوینده میکنند و در نهایت مجبورند برای داشتن نتیجه دلخواه زمان و انرژی زیادی را صرف کنند. با روی کار آمدن کارواش خانگی تنها با آب پرفشار و کمترین زمان میتوانید محیطها و سطوح را به تمیزترین شکل ممکن درآورد.
چنانچه دوست دارید با نحوه کار و ویژگیهای این دستگاه بیشتر آشنا شوید، حتما تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
پیشنهاد می کنیم مقاله “تفاوت کارواش ذغالی و دینامی” جعبه ابزار را از دست ندهید….
فهرست مطالب
Toggleآشنایی با اجزای کارواش خانگی
کارواشهای خانگی از بخشهای کوچک و بزرگ زیادی تشکیل شدهاند؛ اما اصلیترین اجزای این دستگاهها شامل 5 مورد است که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم:
- موتور: بدون شک اصلیترین قسمت هر دستگاهی موتور آن است. موتور در کارواش خانگی وظیفه فعال کردن پمپ را برعهده دارد. هر چه قدرت موتور بیشتر باشد، پمپ با فشار بیشتری آب را به بیرون پمپاژ میکند.
- پمپ آب: عملکرد اصلی کارواشهای خانگی به پمپ آب آنها بستگی دارد. پمپ آب توسط موتور به حرکت در میآید. به صورت کلی در واترجتهای مختلف، پمپهای به کار رفته انواع مختلفی دارند. با وجود این پمپ است که سطوح مختلف را میتوان تنها با فشار آب به خوبی شست.
- نازل واترجت: بخش دیگری از کارواشهای خانگی نازل است. نازل در واقع نقش تنظیم کننده عرض آب خروجی از کارواش خانگی را به عهده دارد. با کمک نازل میتوان حجم آب خروجی را کاهش یا افزایش داد. نازلها دارای زاویه پاشش مختلف هستند و به همین منظور کاربردهای آنان متفاوت است. به طور مثال نازلهایی که زاویه پاشش عریضتری دارند معمولا برای شستوشو سطوح حساس وسیع استفاده میشوند.
- شلنگ: شلنگهای به کار رفته در دستگاههای کارواش با سایر شلنگها تفاوت اساسی دارند. ساختار این شلنگها به گونهای است که توانایی تحمل فشار بالای آب را دارند و در اثر فشار زیاد آسیب نمیبینند.
- لنس کارواش: لنس در واقع بخشی از لوله خروجی از کارواش را تشکیل میدهد که موجب سهولت در شستوشو میشود.
طرز کار با کارواش خانگی چگونه است؟
یادگیری اصولی طرز کار با کارواش خانگی، به داشتن نتیجه نهایی بهتر کمک میکند. هر چه کار با کارواش خانگی اصولیتر انجام شود، آلودگیها از محیطها و سطوح راحتتر و بهتر جدا میشوند. در ادامه به مراحل کار با کارواش خانگی میپردازیم، انجام جز به جز این مراحل برای شستشو لازم است.
- در ابتدا اتصالات ورودی و خروجی را طبق دفترچه راهنما در جای مناسب قرار دهید.
- شلنگ ورودی آب باید در مخزن آب، سطل آب یا استخر قرار بگیرد تا آب مورد نیاز برای پمپاژ تامین شود.
- از آنجایی که معمولا همراه با کارواشها دو نمونه نازل (پاشش دایرهای و خطی) ارائه میشود، مناسبترین نازل را باتوجه به نوع سطح یا جسمی که قصد تمیزکاری دارید، انتخاب کنید.
- برای روشن شدن دستگاه، دوشاخه دستگاه را به برق بزنید و دکمه پاور را بفشارید. با فشردن دکمه پاور، موتور دستگاه شروع به فعالیت کند.
- در فاصله مناسبی از جسم یا محیط قرار بگیرید و در نهایت دستتان را روی ماشه قرار دهید تا آب از نازل خارج شود.
- بهتر است برای شستوشو نازل را از سمت چپ به سمت راست بکشید تا قسمت تمیز شده دوباره آلوده نشود.
- کاربران میتوانند برای شستشوی بهتر از محلولهای پاک کننده و شستشو نیز استفاده کنند و به مخزن آب آن را اضافه نمایند.
انواع نازلهای کارواش خانگی
همانطور که قبلا به آن اشاره کردیم، برای شستشو اشیا و سطوح مختلف باید از نازلهای متفاوت استفاده کنیم تا هم شستشو به بهترین نحو انجام شود و هم آسیبی به آنها وارد نشود.
به صورت کلی انواع مختلفی از نازلها وجود دارد که در ادامه به معرفی برخی از آنها میپردازیم:
- نازل کارواش خانگی صفر درجه: چنانچه به نازلی نیاز دارید که شتاب بالایی داشته باشد، نازل کارواش خانگی صفر درجه را انتخاب کنید. این نازل با پرتاب آب به شکل سوزنی، دشمن لکههای سرسخت است. در هنگام استفاده از نازل صفر درجه، دقت کافی داشته باشید تا بر روی اجسامی همچون ماشین خط و خش وارد نشود.
- نازل کارواش خانگی 15 درجه: از نازل کارواش خانگی 15 درجه برای پاکسازی لکههای روغنی ایجاد شده بر روی اجسام مختلف استفاده میشود. ممکن است این نازل را با نام نازل زرد نیز بشناسید.
- نازل کارواش خانگی 40 درجه: نازلهای 40 درجه را با نام نازلهای سفید نیز در بازار میشناسند. این نازلها برای تمیز کردن اجسام نازک و ضعیف مناسب هستند؛ چرا که آب به نرمی از آنها خارج میشود.
- نازل کارواش خانگی دوار: نازل کارواش دوار در واقع ترکیبی از دو نازل محبوب صفر درجه و 25 درجه است. افرادی که دوست دارند همزمان پاکسازی و آبکشی لکههای سخت را انجام دهند، باید از این نازل کمک بگیرند.
- نازل کارواش خانگی قابل تنظیم: به احتمال زیاد از نام این نازل، عملکرد آن را حدس زدید. نازلهای کارواش خانگی قابل تنظیم، در واقع چندین نازل را در خود جای دادهاند و به راحت میتوان زاویه پاشش آنها را تنظیم نمود.
- و…
دقت داشته باشید که موارد نام برده شده تنها نمونههایی از نازلهای موجود در بازار است و به صورت کلی این محصولات انواع بسیار زیادی دارند.
نکات ایمنی هنگام کار با کارواش خانگی
برای نگهداری اصولی و افزایش طول عمر کارواشهای خانگی لازم است از یک سری نکات و دستورالعملها پیروی کنید. رعایت هر یک از این دستورالعملها در نهایت به شما در داشتن نتیجهای بهتر کمک میکند و از طرفی موجب حفظ ایمنی شما میشود.
- همانطور که میدانید کارواشها یا همان واترجتها، آب را با فشار بسیار زیادی به سمت بیرون پمپاژ میکنند و با این تفاسیر اگر از کارواشها برای تمیز کردن اجسام نازک یا شیشههای نازک استفاده کنید، ممکن است موجب آسیبدیدگی و شکستگی آنها شوید.
- هنگام اتصال دوشاخه دستگاه به برق، حتما از خشک بودن دوشاخه و دستان خود اطمینان حاصل کنید.
- توجه داشته باشید که آب مخزن این دستگاه بهتر است بدون رسوب و شیرین باشد. در صورت استفاده از آب شور، طول عمر دستگاه کاهش پیدا میکند؛ چرا که رسوبات در قسمتهای مختلف تهنشین میشوند.
- از سپردن دستگاه به کودکان خودداری کنید؛ چرا که ممکن است هم به دستگاه و هم به کودکانتان آسیب وارد شود.
- سعی کنید پس از استفاده طولانی مدت از دستگاه، کمی به آن استراحت دهید تا از داغ شدن بیش از حد موتور جلوگیری شود. استفاده طولانی مدت و یک سره طول عمر دستگاه را کاهش میدهد.
- برای شروع تمیزکاری، ابتدا از یک سطح کوچک کار را شروع کنید تا از عدم آسیبدیدگی آن در اثر فشار آب مطمئن شوید.
- استفاده از نازل مخصوص متناسب با هر محیط یا سطحی که قصد تمیزکاری دارید، مهم میباشد.
- فشار پمپاژ قوی دستگاه ممکن است آسیب زننده باشد؛ بنابراین توصیه میشود در هنگام کار با دستگاه از وسایل ایمنی مانند عینک ایمنی، دستکش و کفش ایمنی حتما استفاده کنید.
تعمیر و نگهداری از کارواشهای خانگی
کارواشهای خانگی نیز مانند تمامی دستگاه ها ممکن است به مرور زمان دچار فرسودگی و مشکل شوند که در صورت رخداد چنین موضوعی پیشنهاد میشود حتما از افراد متخصص کمک بگیرید. چنانچه این دستگاه توسط افراد غیر متخصص تعمیر شود، به احتمال زیاد علاوه بر آنکه مشکل حل نمیشود، ممکن است به سایر قطعات دستگاه نیز آسیب وارد شود. در واقع هزینه تعمیر و آسیبدیدگی دستگاه با این عمل دو چندان میشود.
کاربران برای آنکه طول عمر دستگاه خود را افزایش دهند تنها کافیست از چندین نکته پیروی کنند. به طور مثال از بالا رفتن دمای موتور جلوگیری کنند. چنانچه دمای موتور بالا رود، فشار زیادی به دستگاه وارد میشود و طول عمر آن نیز کاهش مییابد.
از طرفی دیگر کاربران بهتر است از آبهای مقطر یا بدون املاح برای واترجت استفاده کنند تا رسوب دهی املاح به کمترین حالت خود برسد.
تمیزی سریع با کارواشهای خانگی
کارواشهای خانگی به صورت کلی در دو نوع شارژی و برقی در بازار موجود هستند. با کمک این دستگاهها میتوان با کمترین زحمت و در سریعترین زمان آلودهترین قسمتها مانند خودرو، موتور سیکلت، فرش، سرامیکها، شیشهها و محوطههایی مانند حیاط و پارکینگ را به راحتی شستشو داد.
از مزایای استفاده از واترجتها میتوان به صرفهجویی در مصرف آب و انرژی و عدم استفاده از مواد شوینده اشاره کرد. البته ناگفته نماند که طرز کار با کارواش خانگی، در نتیجه نهایی تاثیر بسزایی دارد. چنانچه افراد نحوه کار با کارواش خانگی را به صورت اصولی و صحیح انجام دهند، هم اشیا و محیط مورد نظر به سرعت تمیز میشود و هم از آسیب دیدگی به آنها جلوگیری میشود.
کلام آخر
در این مقاله سعی داشتیم صفر تا صد طرز کار با کارواش خانگی را بیان کنیم. اشتباه است اگر تصور کنید که نحوه کار با کارواش نیاز به آموزش نداشته باشد، کار با تمام ابزارآلات نیاز به یک آشنایی و آموزش حرفه ای دارد، زیرا هر ابزاری تنظیمات و ویژگی های خاص خود را دارد؛ امیدواریم نکات ذکر شده برای شما نیز مفید واقع شده باشد.